Praktisk informasjon

Her kommer litt informasjon som kan være kjekt å vite når man er i Casa Ripegutu 🙂

Drikkevann
Begge leilighetene har montert vannrenser – det er den lille kranen på kummen på kjøkkenet. Dette vannet er drikkbart for oss nordmenn. Når den ikke har vært i bruk i et par dager må vi la vannet rennet i 3 minutter. Hvis det røde lyset som til vanlig blinker blir stående konstant må vi rengjøre keramikk filteret – hvis det ikke kommer vann i det hele tatt må vi bytte filter. Skal være lenge mellom vær gang – men skjer det så gir dere oss beskjed.

Internett
Casa Ripegutu har et felles internett. Det er et system som heter Dragonett og som er montert med en liten parabol på Casa Valle. Passordet til nettverket får dere ved behov. Vi betaler bare for nettverket de månedene de er på (det vil si vi bestiller stenging når vi ikke er her og åpning en uke før vi drar ned). En måned koster ca 40 euro.
Det kan kun vær 12 enheter på av gangen (høres muligens mye ut – men går fort…. ) anbefaler derfor at enheter som ikke er bruk kobler av det trådløse nettet (slå av Wifi). Det hender boksen trenger en restart – da må boksen på hovedsoverommet i Casa Valle slås av og settes på.

Søppel
Søppel må leveres på felles søppeldunker i veien nedenfor huset (det står 2 søppelkasser på venstre side av veien) i det man svinger til høyre inn i Balcon de Ponoig) etter rundkjøringen). Det er ikke sortering i disse – men vil du sortere finnes det sortering litt lengre nede i veien om dere skiller bokser og flasker.

Vanning ute/ spyling av uteområdet
Begge husene har “vanningstimer” koblet til sine utekraner- Det er viktig at disse ikke slås av (det vannes på bestemte intervaller om kvelden eller om morgningen).
Når uteområdet skal skylles så kobles de to slangene sammen (da rekker vi hele det øvre området).

Vaskemaskin
Begge husene har like hvitevarer- Vaskemaskinen har program for det meste og det er bare å følge intuitivt hvordan grader og tid endrer seg på displayet. 🙂 det er tørkesnorer på takterassen som er topp for å tørke håndklær og sengetøy. Vaskemidlene står på vaskerommet eller under benken på kjøkkenet. Fint om det fylles opp litt ved bruk 🙂 Oppvaskmaskinene har Auto og eco programmer. Det kan også settes opp til 70 grader. Auto fungerer bra – men bruk gjerne 70 grader når det har vært mye gluten ting.

TV/MP3
Vi ha kun spansk kanalepakke og den forandrer seg fra gang til gang (leverandøren bestemmer) – men om det er engelske filmer så kan vi som regel velge språk på fjernkontrollen. Man kan også koble til sin egen telefon eller Ipad (eller lignende) for å spille musikk over anlegget. da velges AUX in. Kabel ligger i skuffen under TV.

Grill
Vi er de stolte eiere av en felles grill. Det er en gass grill og hvis gassen tar slutt byttes den gjerne på bensinstasjonen (det ligger en rundkjøring nr 1 (på vei opp til Polop). Grillen skal kun brukes til glutenfrie ting – det vil si at i passer på at pølser, hamburgere og marinader er glutenfrie. Se eller spør etter “sin Gluten” 🙂 Vi har av samme grunn ikke brød på grillen 🙂 lett og glemme.

Glutenfrie soner
Av naturlige årsaker er det soner i Casa Nygård som kun skal innholde glutenfrie produkter. Det forklares spesielt. Vi forsøker i begge hus å ha glutenholdige produkter som mel, pasta osv kun i lukkede plastposer så det ikke spres.

Airconditioner
Vi har aircondition (AC) på alle våre soverom. Casa Valle har ikke AC i stuen (den er bare til pynt). AC kan settes på direkte eller ved bruk av “timer”. Man velger  timer på fjernkontrollen (da får du timer on og timer off). På sommeren velger vi frost (da kjøler den). NB! Det er en del tull med disse – hvis de slutter å kjøle kan det hende at det må fylles på kjøleveske – da må vi kontaktes. Bruk av AC skal kun gjøres med vinduer og dører igjen (en ting er økonomien – men det ødelegger systemet å ikke ha lukket rum). Bruk AC med fornuft – ikke meningen å ligge å svette – men ikke kjøl ned rom som ikke brukes 🙂

Varmtvannstank/Kalkfjerner/”solvarmerne”
Det står varmtvannsbeholder på vaskerommet – til denne er det koblet på en “kalkfjner